Çarşamba

Sanat Eseri Gibi Davranan Nesneler, Nesne Gibi Davranan Sanat Eserleri


Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir ‘klasik sanat galerisi konseptinin dışına nasıl çıkılır?” sorusuna cevap arayan İç Mimar ve Tasarımcı İsmail Öklügil ve Chandelier de Tina’nın sahibi ve tasarımcısı Tina Mandil bu mekan ile yanıtlarını buluyor. Oluşturulan bu sıradışı mekanda sanatsal eserler ve sanat eseri gibi davranan nesne, obje ve akla gelebilecek tüm diğer tasarımlar sergilenecek ve satışa sunulacak.
Sergi süresi, sergileme ve sergilenme konsepti, bu mekanda yer alacak sanatçıya göre değişiklik gösterebilecektir. Sıradışı bir sanat & tasarım alanı olma yolunda ‘ARTWORK’ konsepti ve süprizleriyle ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatmayı amaçlıyor. Sanat galerilerinde sergilnenen, uzaktan ve erişilmez olarak görülen eserlerin aksine ARTWORK’de yer alan eserlere dokunun, deneyin, hissedin isteniliyor. 6 haftalık dönemlerle, farklı sanatçıların eserlerini sergileyecekleri ARTWORK’de her sanat ve tasarım disiplininden isimler yer alıyor.
Açılışı takiben birinci 6 haftalık döneminde değerli heykel sanatçısı GÜLER GÜNGÖR’ün sanat eserleri yer alıyor. Sayın Güler Güngör’ün “ARTWORK” çalışmalarıyla beraber sayın İsmail Öklügil’in ART EXPERIENCE’ ve sayın Tina Mandil’in ART TRAINEE ‘çalışmalarıda sergileniyor.
YER : ADDRESISTANBUL EV DEKORASYON MERKEZİ, İSTANBUL
TARİH : 07.07.2010, ÇARŞAMBA AÇILIŞ : 17:00
KOKTEYL : 17:30 – 21:00
KONTAK : STUDIO PUNTO – MERVE KAYMAK TEL : 0212 210 15 72
20 Eylül 1979 İstanbul doğumlu olan İsmail Öklügil_ Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi İç Mimarlık Bölümü ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünü birincilikle Bitirdi . Türk Eğitim Vakfından tam burs, Domus Akademisine gönderdiği Portfolyosuyla da ayrı bir burs kazanan İsmail Öklügil Domus Akademi de Tasarım Masterını Master In Desıgn’ Bölümünde tamamladı. Bu Süreç devam ederken Fasat Ve Vitrin Tasarımına olan ilgisi onu yine farklı bir Tasarım alanına çekti ve Scuola Arte & Messagıo’ Da Fasat ve Vitrin Tasarımı Programına Katıldı ve Başarı ile Bitirdi. Çalışmalarına Milano Ve İstanbul da devam Etmekte olan İsmail Öklügil kurmuş olduğu Tasarım Studyosu Studio Punto’da çalışmalarını devam ettirmektedir. Tasarım Stüdyosunda Disiplinler Arası Farklı Bakış Açılarını Bir Araya Getirmektedir. Akademik Anlamda Anadolu Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde Portfolyo Dersi Vermektedir

Güler Güngör, Urfa' da doğdu. 6 yaşına kadar Urfa' da geçen hayatında yaşadıkları, çalışmalarına özel bir yön verdi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Hüseyin Gezer ve Şadi Çalık Atölyelerinde Çalışmalarını sürdürdükten sonra 1976 yılında mezun oldu. Uzun süreli heykel geçmişinin ardından. Güler Güngör, metalden ahşaba, yapraktan aynaya kadar günlük yaşamımıza giren her türlü malzemeleri çalışmalarında bir araya getirerek heykelin bildik sınırlarını aşıyor. Böylece, heykellerinde hem kendini, hem de izleyicinin kendini sorgulaması için bir kapı aralıyor...


Tina Mandil 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Bölümünü bitirdi. Addresistanbul da Chandellier de Tina isimli aydınlatma mağazasını açtı. Kendi mağazasında kendi aydınlatma çalışmalarına devam etmekle birlikte, deneysel çalışmalarına da Art Work sanat galerisinde devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

SİZ HALA...

SİZ HALA...
SİZ HALA ELDE Mİ YIKIYORSUNUZ?