Perşembe

Zerger by Nesrin Dugan

Eğlenceli ve masalsı bir dünyanın yaratıcısı Nesrin Dugan, Zerger adını verdiği markası ile hayalerinizin kapısını aralıyor.
Farsça’da “kuyumcu” manasına gelen Zerger ile, eğlenceli ve masalsı bir dünyayı gerçeğe dönüştüren Nesrin Dugan, 2010 Yaz Takı Koleksiyonunda “Kurbağa Prens”, “Dilek Ağacı”, “Aşk Mektubu Taşıyan Postacı Güvercin”, “Çiçek Kadınlar” ve “Melek Esintisi” temalarını işledi.


İçindeki çocuğu her zaman kahkaha ile yaşatan insanlardan ilham alarak tasarladığı takılar ile hayatın eğlenceli yönünü vurgulayan Dugan, sanat ve zanaatın içersinde gizli olan detayları, tasarladığı ve kişisel olarak ürettiği Sultanahmetteki atölyesinde hayata geçiriyor.
Yeşil mine üzerine tasarladığı Kurbağa Prens ve ona eşlik eden nilüfer çiçeği, gümüş üzerine altın kaplama detayları ile masalın gerçeğe dönüşmesini amaçlarken, güzel haberlerin sembolü olan beyaz mineli mektup zarflı Aşk Mektubu Taşıyan Postacı Güvercini, safir ve trumalin taşlar ve rose altın kaplama ile hayat bulmuş.

Çiçek Kadınlar serisinde yer alan Leylak ve Nar Çiçeği temalı tasarımlar, doğanın muzip yanını görmeyi seven kadınlar için gümüş, okside gümüş, kırmızı ve mor mine ile tasarlanmış.
Meleklerin naïf ve bir o kadar da sihirli dokunuşları yanıstan küpeler, gümüş üzerine altın kaplama, okside gümüş ve incilerin birleşiminden doğmuş. İlk kez Zerger by Nesrin Dugan tarafından tasarlanan Dilek Ağacı ise, yüzyıllardan beri Türk insanının inancı olan kurdele bağlama geleneğinden esinlenilerek ortaya çıkmış. Her kurdele renginin farklı ümitleri taşıdığı tasarım, gümüş üzerine çalışılmış. ''Takılar insanların imzasıdır ve her takının bir hikayesi olmalıdır.''diyen Nesrin Dugan, 2005 senesinden beri temalı koleksiyonlara ve kişiye özel takılara imza atıyor. Galata Tasarım Festivali, Bebek Şenliği, İstanbul Moda Fuarı, Alaçatı Moda Kumpanyası gibi özel etkinliklerde de yer alan Zerger by Nesrin Dugan’a, Alemdar Mahallesi Hacı Tahsin bey Sokak Dr. Orhan Tahsin Bey Han No:5/13 Kat:3 Sultanahmet’deki atölye ve showroom’undan ulaşabilirsiniz. http://www.zerger.net/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yeşil mine üzerinde nilüfer çiçekli yüzüğün fiyatını öğrenmek isterdim...

SİZ HALA...

SİZ HALA...
SİZ HALA ELDE Mİ YIKIYORSUNUZ?