Perşembe

Rana Berna Canok 2010 Gece Kıyafetleri

Rana & Berna Canok 2011 İlkbahar / Yaz Gece Kıyafeti Koleksiyonu
Rana & Berna Canok kardeşlerin 2011 İlkbahar/Yaz Koleksiyonunda, bir ilk daha, modayı takip eden stil sahibi kadınların beğenisine sunuldu. 2011 İlkbahar/Yaz Gece Kıyafeti Koleksiyonlarını “Heykel” teması altında hazırlayan Rana & Berna Canok, “ready to wear” çizgilerinin yanısıra, koleksiyonlarına “Haute Coutre” tasarımlarını da ilave etti.
Güncel olanı vurgulamaktan ziyade, her zaman beklenilenin dışında tavır almış olmanın, koleksiyonlarının bazını oluşturduğunu vurgulayan Rana &Berna Canok, “Haute Coutre” tasarımlarında, heykelin çok boyutlu ve volümlü atmosferini kıyafetlere taşıdılar. Çokça kullandıkları içbükey ve dış bükey formların, kumaşlarla oluşturulan havası, saks mavisi, kül rengi, vizon ve siyah renkler ile hayat buldu.
Elbiselerde kullanılan ipek saten, tül, kristal şifon ve strüktürlü kumaşlar kadınların giysilerle arasındaki ilişkiyi tanımlarken, keskin hatlı omuz kesimlerine sahip üstler ise, naif aksesuarlar ile tamamlanıyor. Heykelimsi formlarla, yüzeyler arasında kullanılan aksesuarların desteği ile koleksiyonlarında dengeyi kurmayı hedefleyen tasarımcılar, ışığın kumaştaki dansını, bu koleksiyonları ile sergiliyorlar.
Farklı vücut formları için tasarlanan elbiseler, kokteyllerde ve şık organizasyonlarda, kendi stilini dışa vurmayı tercih eden şehirli kadın için tasarlandı.
Rana ve Berna Canok, dokuların ve yeni formların taşıdığı duyguları her zaman kelimelere dökmenin mümkün olmadığını belirtirken, onlara göre malzemenin görsel ve dokunsal dili, sözcüklerin de limitini aşıyor. Güneydoğu Anadolu’daki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesini hedefleyen Argande Projesinde de tasarımları ile yer alan Rana ve Berna Canok’un koleksiyonlarını, Galata Kule Sok.No:9/2 Salvatore Apt. Galata’da bulabilirsiniz. (Tel: (0212) 245 02 05)




Hiç yorum yok:

SİZ HALA...

SİZ HALA...
SİZ HALA ELDE Mİ YIKIYORSUNUZ?