Pazartesi

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak BGM' yi Coşturdu

Uzun zamandır Volkan Konak\'ı sahnede seyretmek istiyordum. Arkadaşım 18 Şubat\'ta Bostancı Gösteri Merkezinde konseri var deyince , 17/18 Şubatta İstanbul\'da kar tufanı olacak uyarılarına aldırmadan, hemen yer derdine düştük.En önlerden olmasa da iyi bir yer bulunca hafta başı arkadaşım biletleri organize etti.

Bir "zaman yiyici" şehir olan İstanbul'da varış noktasında zamanında olabilmek amacıyla trafik ve park sorununu google earth üzerinden de değerlendirip, analizini yaptıktan sonra saat 19 da evden çıktık.Yollar Bostancı yoluna girene kadar çok fazla kalabalık olmasa da, konser alanına yaklaştıkça araba seliyle karşılaşmak bizi şaşırtmadı..
Bu arada bize katılacak olan, halen metrobüsle Anadolu yakasına geçmeye çelışan arkadaşımızla da telefonla en az 10 defa "nerdesin" görüşmesi yaptıktan sonra, konser alanına sağlıcakla vardık.Park görevlilerinin sağa devam, sola dön talimatlarıyla, arabayı park edip , BGM ye girdik.

Girer girmez Gruppalın gençlerinden biri adam adama markaj yöntemiyle beni kaptı.Ve hangi sanatçıyı BGM de seyretmek istediğimizi sordu.Ben de Gökhan Tepe deyip sanki çıkartmayan oymuş gibi "sesi güzel yorumu güçlü niye burada çıkartmıyorsunuz diye de kıza sitem ettim.
Anketlere cevap verdikten sonra konseri bekleyenler kervanına katıldık.Çocuk, genç, orta yaşlı, yaşlı her kesimden insanlar Volkan Konak konserine gelmişti.
Salona yavaş yavaş alınmaya başladık. Butun salon ağzına kadar doluydu.Sahne ve , ışık düzeni oldukça etkileciydi.


Volkan Konak sahneye çıktığında, yeni albümü çıkmadığından,önce konser teklifini kabul etmediğini ancak BGM sahibinin bunu kabul etmediğini söyledi.Salondaki kalabalık nedeniyle duygulandığını bunun apayrı bir duygu olduğunu, konser boyunca eski şarkılarını söyleyeceğini ancak her zamanki gibi içten okuyacağını söyledi.

Salon gerçekten Volkan Konakı sevenlerle doluydu.Konser boyunca seyircilerin katılımı tamdı.Okuduğu şiirler, okestra üyeleriyle atışması, konsere renk kattı.Enerjisi gittikçe yükselen konserde İzmir Marşını söylediğinde bütün salon ayakta alkışlarla Ona eşlik etti.Ara ara anlattıgı aile anıları salonu kahkaya boğdu.Hele ki anneanesinin namaz kılarken etekliğinin içine girmesi ve "bir anda heryer yeşil oldu yeşil gördum" espirisini ışıkçıların yeşil renkle ara ara desteklemesi salonu kırdı geçirdi.

Volkan Konak , klasiklerini mimoza çiçegini, cerrahpaşayı da okudu.Volkan konak tam bir duygu adamı.Tam bir karadenizli,sahnede hep yükseldi, kontrolü elden hiç bırakmadı, orkestra üyelerinin yaptığı solo şovlarla konserine farklı renkler katarak salonu avucunun içine aldı.

Kanuni Sultan Süleymanın Trabzonlu olduğunu mezarının Macaristanda olduğunu ve mezar taşında sadece Trabzon yazdığını da söyleyerek yeni öğrendiği bilgiyi de paylaştı.

Volkan Konak kendi tarzını yaratmış, farklı,vatanını seven insanı seven bir sanatçı.Sesi ve yorumu mükemmel.Canlı performasının stüdyo kayıtlarından farkı yoktu.Bütün şarkılarını ezbere bilen bir salona tanıklık ettim.


Bu arada konsere gelemeyen sevdiklerine müjde, A taşehirde artık kendi mekanını açmaya karar vermiş, hatta yakın zamanda açılacak sanırım.

Konser 00.30 gibi bitti, bitmeseydi de kimsenin gidesi yoktu, çünkü gelenler gerçekten onu sevdiği için gelmişti.Volkan konak bence sadece müziğiyle sesiyle değil, aynı zamanda, coşkulu yüreği için de seviliyor.İnsanlar içlerindekine samimi ve sahici ses verenleri daha farklı seviyor. Volkan Konak konserinde olduğu gibi , insanlar şarkıları bir yana gerçek sanatçıların konserine "bir diyeceği " oldugu için gidiyorlar.

Bakalım yeni albümünde diyecekleri ne? 1 Martta ögreniriz...



Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere,
Baldan

Hiç yorum yok:

SİZ HALA...

SİZ HALA...
SİZ HALA ELDE Mİ YIKIYORSUNUZ?