Cumartesi

Yeni Trend; Zebra Perde

Son dönemlerde sıklıkla kullanılır oldu zebra perdeler. Pek çok kişinin aklında bu perdelerle ilgili soru işaretleri olmasına rağmen, tercih edilirliği azımsanmayacak düzeyde.Zebra perdeler şerit şeklinde dokunmuş kumaşlardan oluşmaktadır. Sık dokunmuş şeritler ve tül şeritlerin atlamalı olarak dikilmesiyle hazırlanır. Bu perdelerin en büyük avantajı, hem kalın perde hem tül perde kullanmak istemeyenlere kolaylık sağlıyor olmasıdır. Daha ziyade ofisler için uygunmuş gibi düşünülse de evine, balkonuna yaptıranların sayısı hiç de az değildir. Yalnız, benim kullanan kişilerde gördüğüm en büyük sıkıntı zebra perdelerin evin gün ışığını kesmesidir. Şayet uygulatacağınız pencereleriniz civardaki binalara çok yakın ve bu perdeyi yukarı toplamadan kullanacaksanız, evinizin daha loş olacağı gerçeğine hazır olmalısınız.
Buna rağmen ısrarla zebra perde isteyenlere en iyi çözümse açık renklerini tercih etmektir.
Her kalite kumaştan yapılan dolayısıyla farklı fiyatlarla karşınıza çıkan zebra perdeler, kornişle değil stor mekanizmalarıyla kullanılmaktadır. Yanlardan sarkan zincirler ile yukarı toplanır veya aşağıya indirilir. Zebra perdeniz geniş bir pencereye uygulanacaksa bu zincirlerin metal olmasına dikkat edin. Plastik zincir geniş perde uzunluklarında ağırlığa dayanamayıp sıklıkla kopmaktadır.
Bunlarla ilgili akla takılan bir diğer soru nasıl temizlendiğidir. Bu perdelerde kullanılan kumaşların diğer perde kumaşlarından hiçbir farkı yoktur. Tek fark bu kumaşların özel bir yöntemle kolalanarak sertleştirilmesidir. Bu işlem sırasında kumaşın üzeri bir tabakayla kaplanmış olur ve bu tabaka sayesinde perdeler toz tutmayarak kuru bir bez veya süngerle silinebilir hale gelir.
Piyasada pek çok yerde bulabileceğiniz perdelerin renk alternatifi de oldukça fazladır.

Hiç yorum yok:

SİZ HALA...

SİZ HALA...
SİZ HALA ELDE Mİ YIKIYORSUNUZ?